Vaata: Sooduspakkumised Erimelli e-poes
Vaata: Sooduspakkumised Erimelli e-poes

Klaasipesuvedelik – suvine ja talvine (kuni -38 °C) soodsalt

Klaasipesuvedelikke on olemas kaht tüüpi – suvine ja talvine. Suvine on vee ja spetsiaalsete pesuvahendite segu. Talvisele on lisaks segatud külmumistemperatuuri langetavat alkoholi (etanooli), et vedelik külma ilmaga ei jäätuks.

Auto klaasipesuvedelik, talvine.
Talvine klaasipesuvedelik – 21 °C, Eestis talviseks kasutamiseks suurepärane valik.

Suvine tuuleklaasivedelik

Suvine autoklaaside pesuvedelik – nagu nimigi ütleb – on mõeldud suviseks kasutamiseks. See on küllaldase efektiivsusega, et eemaldada klaasidelt putukad, mustuse ning kuivamisel ei jäta tuuleklaasile triipe.

Erimelli soodsa hinnaga suvine klaasipesuvedelik on saadaval 5L pakendis ja 10L pakendis. Koostisaineteks vesi ning spetsiaalsed pesuained.

Auto klaasipesuvedelikud. Suvine (roosa) ja talvised -21 ja -38.
Suvine klaasipesuvedelik ja kahe külmumistemperatuuriga talvised klaasipesuvedelikud.

Talvine klaasipesuvedelik

Talvised klaasipesuvedelikud on saadaval enamasti kahesuguse külmataluvusega. -21 °C ning -38°C päris külmade ilmade jaoks. Külmakindlust kontrollitakse vastavate füüsikaliste ja keemiliste parameetrite mõõtmisega.

Seejuures on oluline teada, et tootepakendile märgitud külmumistemperatuur näitab vedeliku külmakindlust auto klaasipesuvedeliku paagis.

Kui tuuleklaasile pritsitud madala külmumistemperatuuriga vedelik jäätub, siis põhjuseks on asjaolu, et vedeliku pihustamisel külmakindluse tagamiseks kasutatav alkohol lendub ning külmale tuuleklaasile jõudev vesi jäätub. Tavaliselt tekib selline olukord eelkõige sõidu alustamisel, kui autosalong ja esiklaas ei ole veel jõudnud piisavalt soojeneda.

Erimelli talvine klaasipesuvedelik on saadaval 4L ja 5L pakendis.

Millal vahetada talvine klaasipesuvedelik suvise vastu?

Lihtne vastus sellele oleks, et kui ilmad on piisavalt soojad, et vedelik öösel enam ära ei külmu. Talvise vedeliku võib rahulikult lõpuni kasutada, kuni paak on tühi ja sealt edasi suvist vedelikku kasutada. Sügise tulekul talvisele klaasipesuvedelikule üleminek võiks toimuda niisamuti.

Kas klaasipesuvedeliku paaki võib ise täita?

Erinevalt mõnest teisest autoga seotud protseduurist (nt õlivahetus) on antud juhul on tegemist tööga, mis on igaühele jõukohane, kes teab, kust kapotikaant avada.

Klaasipesuvedeliku paak on mootoriruumis tavaliselt lihtsasti ligipääsetav, äratuntavalt märgistatud ning vedeliku juurdevalamisel on vähetõenäoline, et midagi võib minna valesti. Seega, jah, tuuleklaasi pesuvedeliku paaki võib igaüks ise täita.

Kes end aga üldse mugavalt ei tunne, siis võib paluda paagi täis valada autotöökojas ja mõnikord pakutakse sellist teenust ka pesulas.

Miks ei ole klaasipesuvedelikku saadaval suuremas pakendis kui 10L?

Klaasipesuvedelikku kulub talvel ja porisematel aastaaegadel üsna suures koguses. Enamasti müüakse seda 5L kanistris, mis läheb ühe korraga paaki ning alles jääb tühi kanister. Erimellis on saadaval ka 10L pakend, millest jätkub kauemaks.

Veelgi suuremast kanistrist (nt 25 L) on tuuleklaasivedeliku paaki liiga ebamugav täita. Seetõttu suuremat pakendit müügil ei ole.

Kuhu on kadunud metanooliga klaasipesuvedelik?

Erimelli tootevalikus on olemas talvine klaasipesuvedelik -21°C 5L (metanooliga) professionaalseks kasutamiseks.

Metanooliga klaasipesuvedelikke ei tohi pärast 9. maid 2019 müüa jaekaubanduses ega eraisikutele. Selline toode ei tohi olla kättesaadav tavatarbijale ja on mõeldud professionaalseks kasutamiseks.

Terviseameti andmetel ei tohi alates 9. maist 2019 tavatarbijale enam müüa tuuleklaasi- või jääsulatusvedelikke, mille metanoolisisaldus on suurem kui 0,6 massiprotsenti. Metanool on klassifitseeritud ohtlikumaks aineks kui etanool. Metanooliga tuuleklaasivedelike keelamine jaekaubanduses ega eraisikutele on tingitud kõigile kemikaalitootjatele, -importijatele, -turustajatele ja -kasutajatele kehtiva REACH-määruse muudatusest.

Metanooliga klaasipesuvedelik oli varasemalt ostjate seas eelistatud (etanooliga klaasipesuvedelikust üle 6 korra populaarsem*) kahel peamisel põhjusel:

  • Tal ei olnud spetsiifilist alkoholi lõhna, mida osad inimesed hästi ei talu
  • Soodsam hind, sest metanool lisandina on odavam kui etanool

Kui sul on töökoda või kauplus

Kui sul on töökoda või kauplus, kus sooviksid kvaliteetset Erimelli klaasipesuvedelikku müüa, siis võta meiega kindlasti ühendust ja leiame sobiva lahenduse!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.